Comeback :)

Tak Žufanka se pomalu zotavuje ze stavu deliria, kdy ji skolila nemoc a kdy také veškerý volný čas věnovala překladu jednoho krásného průvodce. A můžu prozradit, že v mé kuchyni se v mezidobí děly věci! Takže Keep tuned, more to come 🙂

Ještě než se do psaní pořádně opřu, udělám si malý výlet s přítelem do Paříže. A potřebuju od vás, zkušených i méně zkušených kuchařek a kuchařů, poradit. Během našeho krátkého pobytu v Paříži budeme bydlet u kaučserfingových (www.couchsurfing.org) přátel a já přislíbila uvařit něco českého. To jsem netušila, že následující dva týdny strávím přemýšlením, co českého by se dalo uvařit ve Francii a nezruinovalo to náš už tak skromný rozpočet.

Mým favoritem je v této chvíli bramborový guláš zde uveřejněný, ale moc ráda uvážím jakékoli vaše tipy (ideálně s receptem).

Takže prosím o tipy na české jídlo, které:
1. je výborné a snadné 😉
2. suroviny nejsou příliš drahé a dají se sehnat ve Francii

Merci beaucoup!

Published in: on 7 dubna, 2008 at 1:39 pm  9 komentářů  

The URI to TrackBack this entry is: https://zufanka.wordpress.com/2008/04/07/comeback/trackback/

RSS feed for comments on this post.

komentářů 9Napsat komentář

  1. a co třeba tvarohové knedlíky s jahodama a smetanou..?hmmm..:)

  2. Tesso, to ale vůbec není špatný nápad! Sice je to velká výzva (nikdy jsem tvarohové knedlíky nedělala), ale prošmejdím pár oblíbených míst a recept snad najdu. Nebo mi prozradíš ten tvůj? 🙂

  3. ahoj,
    a co takhle bramboráky s uzeným a kyselým zelím? Ovocné knedlíky miluju, ale když jsem je dělala na workcampu, tak se všichni moc divně tvářili na sladké jídlo jako hlavní chod. Zato si zamilovali kamarádčin květákový mozeček :-(. Jo, nebo řízek s kaší?

  4. často k nám jezdí Francouzi a moc jim chutná guláš, držťkovka, kachna a zelí. Na knedlíky moc nejsou, ale znám i takové co chtějí abych jim je z Čech vždy dovezla. Na ovocné knedle můj muž reagoval: to začínáme dezertem?
    Jako apéro doporučuji Becherovku 😉

  5. já už psala komentář, ale není tu!

  6. já bych jim udělal bůček 🙂 pork belly je levný všude, k tomu cibule, kmín a je hotovo! kdybych se s tím ale měl drbat, udělám jim pořádné vepřové koleno…

    anebo možná ještě kulajdu nebo kyselo… 🙂

  7. Žufí, koukni jestli můj komentář nespadl do spamu? Nechce se mi to opět celé vypisovat 😉

  8. Všem moc děkuju za tipy, i za ty trochu opožděné :). Právě jsem se vrátila. Nakonec vyhrály jahodové knedlíky – Kanaďanům žijícím v Paříži moc chutnaly. Ostatní tipy určitě využiju při dalších výletech 🙂

  9. Co to bude za průvodce? 😉


Zanechat odpověď na zufanka Zrušit odpověď na komentář